Alt om Kalenderen

Kalenderen som er hoveddelen af hele booking systemet, har en masse muligheder som gør det nemt for dig at bruge kalenderen i hverdagen.

Følgende er nogle af de muligheder der er i kalenderen lige nu:

 • Tryk hvor som helst på kalenderen for at oprette en ny booking, hold begivenhed eller en helt anden tid. Dette kan gøres selv på lukkede dage.
 • Træk og slip en booking, for at ændre dag og/eller tidspunkt for bookingen.
 • Forskellige booking farver, som symbolisere hvilke services bookingen har, den valgte farve på hold begivenhede, eller om en kunde er ankommet, udeblevet eller betalt, læs mere om dette.
 • Almindeligt tryk på en booking åbner en popup, hvori man kan redigere bookingen/begivenheden/den anden tid, som man vil. F.eks. sætte en speciel pris til kunden.
 • Hurtigt overblik over hvilke åbningstider der er sat på kalenderen, pauser, dage der er overstået, hvor på dagen man er lige nu (en rød streg indikere dette), og hvilken dag det er i dag.
 • Nemt skift mellem måned, uge og dags overblik.
 • Vælg hvilke kalendere hvis der skal vises, så det er mest overskueligt som medarbejder.

For at forstå de ovenstående punkter bedre, vil der komme en udvidet forklaring på hvert punkt herunder.

Tryk og opret

Det første du trykker på en tid på kalenderen, er at du kan vælge hvad du vil oprette. Om det skal være en alm. booking, et hold eller en anden tid.


Kunde aftale

For at oprette en ny booking manuelt, skal man bare trykke på et felt på kalenderen, så vil datoen og tidspunktet automatisk blive valgt, i den popup der vil tage dig igennem bookingen.

Der vil i den viste popup, være følgende 5 punkter der skal gennemgås. Disse punkter er sat op så det er så overskueligt og nemt som muligt at oprette en booking.

 1. Dato og tidspunkt
 2. Valg af kunde
 3. Valg af Services
 4. Tilkøbs services / Lokale
 5. Opsummering / Bekræftigelse

 

Opret hold

Her har du muligheden for at sætte hor længe holdet skal vare, hvor meget det koster, en titel til holdet og en beskrivelse af hvad der skal foregå.
Når holdet er oprettet, vil du have muligheden for at tilføje deltagere ved at trykke på holdet og trykke på den tab der hedder "Tilføj deltager". Herfra vil du kunne søge dine kunder frem, på samme måde som under oprettelse af en normal kunde aftale. Hvis du har aktiveret "Kan bookes online", vil dine kunder have mulighed for at tilmelde sig holdet på din booking side, fra menuen: "Begivenheder".

Anden tid

Hvis du nu skal noget andet, og ikke vil have at der skal kunne bookes inden for et vist tidsrum, grundt du skal til lægen eller andet, så kan du oprette en "Anden tid".

Her har du muligheden for at skrive en titel og en lille note til dig selv eller dine kollegaer.

Træk og slip

Hvis du bare hurigt skal flytte en booking, fra en dag til anden, eller ændre tidspunktet til hele kvarter, så kan du bare trække og slippe bookingen hen til det ønskede tidspunkt.

Det eneste der ikke kan lade sig gøre, er at flytte en booking tilbage i tiden.

Dags overblik

På dags overblikket er der kun mulighed for at ændre tidspunktet for bookingen.

Bookingen der trækkes i, vil være gennemsigtig, og man vil kunne se det nye start og slut tidspunkt, samt navnet på kunden.

Uge overblik

Du kan flytte bookingen mellem alle dage og tidspunkter inden for samme uge som bookingen er.

Her kan man se at den booking der trækkes i, er gennemsigtigt, samt der kun vises det det nye fra og til tidspunkt.

Måneds overblik

Her kan bookingen kun flyttes til en anden dag, og vil beholde samme tidspunkt, somden startede med.

Når der trækkes på måneds overblikket, vil dagen hvor man holder bookingen over, få en lyse blå baggrund.

Booking farver

Farve sektionen af kalenderen har fået sin egen artikel, da det er et lidt større punkt, med en del forskellige aspekter.

Du kan læse om den her.

Redigering af booking

For at ændre en booking/hold/anden tid, skal man bare trykke på den givne booking på kalenderen, derefter vil der komme en popup, hvori man kan ændre den givne booking.

Under redigering af en alm. booking, kan man sætte statussen for bookingen, altså om kunden er ankommet, udeblevet, betalt, eller sætte den tilbage til standard, hvis man får ændret den forkerte.

En booking kan også slettes under redigering, så længe bookingen ikke er overstået.

Overblik over åbningstider

På måneds og dags overblikket kan man se hvilke åbningstider kalenderen har, dagen i dag, og hvilke dage der er gået.

Dage som er gået, samt tider på dagen hvor de er lukket, er vist på kalenderen ved at den har et gråt overlay.

Nuværende dag vil være vise ved at dagen er har et gult overlay, samt der vil være en rød streg der indikere hvor på dagen vi er (tidspunkt).

Skift af kalender visning

I toppen af kalenderen er der mulighed for at vælge visningen af kalenderen. Der er lidt forskellige muligheder her, såsom at skifte mellem dags, uge og måneds overblik. Det er også mulighed for at skifte dag, uge, måned og skifte til nuværende dag.

Der vil på de forskellige overblik, altid vises oppe i venstre hjørne, hvilke tidspunkt kalenderen står på. Hvilken dag, hvilken uge eller hvilken måned der er valgt.

Kalenderen vil altid starte på dagen i dag.

Valg af viste kalendre

Der er ingen begrænsning på hvor mange kalendre der kan vises sammentidig. Visning af flere kalendre er dog begrænset til at man kun kan se dags oversigten. Dette er for at gøre det så overskueligt som muligt, når flere medarbejdere skal kigge på skærmen i løbet af dagen.

Muligheden for at skifte dag er selvfølgelig den samme, så man nemt skal skifte frem og tilbage i kalenderen.

Kategorier

Hvis du ikke kan finde løsningen på dit problem er du velkommen til at kontakte os.